Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Η ΚΥΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ

Η ΚΥΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ
------------------------------
---
Είμαι εγώ η Γραμματικη , που μέσα στους αιώνες
εστέριωσα τη γλώσσα μας με στιβαρές κολονες .

Μ' αλλάξανε πολλες φορές, προσθέσαν, αφαιρέσαν.
Μου βγάλαν τα στολιδια μου, μοντέρνα μου φορέσαν.

΄Οση κι αν έχω υπομονή, τώρα σας λέω : φτάνει !!
Δεν θέλω αυτές τις αλλαγές, π' ανθρώπου νους δε βάνει.

Φωνήεντα και σύμφωνα τα έχω μετρημένα !
Ποιος έχει το δικαίωμα να τ' αφαιρεί από μένα ;

Μαχαίρι κρύβω στις γραμμές , στην άλφα - βήτα μέσα!!
΄Ετσι και δω περικοπές κι όλες αυτές τις αλλαγές,
θα δείτε !! η Γραμματική έχει μεγάλη μπέσα !!!

Χανιά 25 Αυγούστου 2012
Νίτσα Παπαϊωάννου Καλούδη


Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Καταργούν τη διδασκαλία της μυθολογίας στο Δημοτικό

Κάτι «ψήνεται» πάλι με τη διδασκαλία της Ιστορίας στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο, καθώς οι πληροφορίες, αλλά και οι... διαρροές για το Νέο Σχολείο που έχει εξαγγείλει η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου κατατείνουν στο ότι γίνονται πάλι επιλεκτικά «κουρέματα» της ύλης, ενώ επιχειρείται να αλλάξει η φιλοσοφία και να προκρίνεται ο τοπικός παράγων έναντι του εθνικού! Γι' αυτό ίσως και η υπουργός Παιδείας δεν έχει δώσει την έγκριση για να εκδοθεί και να διανεμηθεί στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο το βιβλίο της Ιστορίας που αντικατέστησε το επαίσχυντο πόνημα της κ. Ρεπούση.

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Καταπέλτης η Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά

Ποιος έδωσε εντολή να αποτολμηθεί ένα τέτοιο ανοσιούργημα;
Επιτακτική η ανάγκη απόσυρσης του βιβλίου
Ένα ακόμα μικρό βήμα χρειάζεται για να καταργηθεί το ελληνικό αλφάβητο




Φουντώνουν οι αντιδράσεις από τη μεθοδευμένη επιχείρηση αποδόμησης της ελληνικής γλώσσας και της παράδοσης με την έκδοση του νέου βιβλίου της Γραμματικής της Ε' και ΣΤ' τάξης Δημοτικού.

Πρόκειται «για ανοσιούργημα που επιφέρει εκ βάθρων ανατροπή της διαχρονικής πορείας του έθνους και της θέσης του στον παγκόσμιο πολιτισμό», τονίζει σε μια ιδιαίτερα ηχηρή ανακοίνωσή της η Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά, ένα πολιτιστικό σωματείο για την προαγωγή και τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας.

Απαιτεί να γίνει γνωστό το ποιος ανέλαβε την ευθύνη και έδωσε εντολή για να εκδοθεί το περί ου ο λόγος βιβλίο και υπογραμμίζει ότι πρέπει αμέσως να αποσυρθεί.


Παράλληλα η Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά επιβεβαιώνει το «ΠΑΡΟΝ», που έγραψε στο προηγούμενο φύλλο του ότι
ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Γ. Κοντόπουλος έστειλε προσωπική επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο για την έκδοση του βιβλίου της νέας Γραμματικής, που ανατρέπει όλα όσα 60 χρόνια τώρα διδάσκονταν στους μαθητές του Δημοτικού.

Η Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά ανατρέπει λέξη λέξη όλα τα επιχειρήματα της κατεδάφισης της γλώσσας μας, ότι η Γραμματική που συνέγραψαν δεν αλλάζει τίποτα, απ' ό,τι ως τώρα διδάσκονταν στο Δημοτικό Σχολείο.
Το τι αλλάζει το καταγράφει στην ανακοίνωσή της η ΕΓΚ την οποία παραθέτουμε ολόκληρη.

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Πρόκληση στη Θράκη με το βιβλίο ιστορίας ΣΤ' Δημοτικού. Φορείς της μειονότητας της Θράκης απαιτούν να αλλάξει κεφάλαιο του βιβλίου για την καταστροφή της Σμύρνης


Προκλητικές απαιτήσεις έχουν οι Μουσουλμάνοι της Θράκης οι οποίοι ζητούν να ξαναγραφτεί η ελληνική ιστορία στα μέτρα τους.
Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, η "Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης" έστειλε επιστολή-σοκ προς το υπουργείο Παιδείας απαιτώντας να αλλάξει το κεφάλαιο του βιβλίου ιστορίας ΣΤ' ΔΗμοτικού για τη Μικρασιατική Καταστροφή και αντί για "σφαγές χριστιανών και λεηλασίες από Τούρκους" να... επιστρέψουμε στο συνωστισμό της Σμύρνης.
"Οι Τούρκοι μπήκαν στη Σμύρνη. Πυρπόλησαν την ελληνική και αρμένικη συνοικία, ενώ ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος παραδόθηκε στο μουσουλμανικό πλήθος και θανατώθηκε. Σφαγές χριστιανών και λεηλασίες ολοκλήρωσαν την καταστροφή. Ήταν το δραματικό τέλος της μακραίωνης ελληνικής παρουσίας στην περιοχή", αναφέρει μεταξύ άλλων το κεφάλαιο του βιβλίου που δεν αρέσει στη μειονότητα.
"Ως Τούρκοι της δυτικής Θράκης είμαστε υπέρ της κάθαρσης των βιβλίων" αναφέρουν στην επιστολή τους και συνεχίζουν: "Αυτά (σ.σ. τα περί σφαγής και πυρπόλησης στη Σμύρνη) δεν συμβαδίζουν με τη φιλία και την αλληλεγγύη, δημιουργούν συστηματικά μια προκατειλημμένη κοινωνία και ετοιμάζουν το έδαφος της στήριξης των ακραίων απόψεων και κύκλων από την κοινωνία, όπως συμβαίνει συχνά τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας".